Интериорен дизайн на хотели

Изискан хотел, който да съчетава домашния уют и лукса

Интериор

Интериорен дизайн за Вашия хотел

Интериорният дизайн е водещ фактор за престижа на всеки хотел, тъй като това е мястото, което заменя дома ни, когато сме на път. Все по – често в днешно време хотелите се използват и за различни корпоративни събития като семинари, конференции, работни срещи. Поради това и интериорът им трябва да съчетава уюта на дома с лукса и блясъка на корпоративната среда.

Зони

Важни зони в хотела

Основните зони в хотела са фоайето с  рецепцията и лоби бара, зоните за отдих, както и самите стаи.  Всички те трябва да са обединени от един общ стил. При изготвянето на интериорен дизайн за хотел, винаги отделяме специално внимание на рецепцията и фоайето, защото именно те изграждат у гостите първото впечатление за хотела. Често залагаме на нестандартни решения, които да подчертаят уникалността на хотела. Изисканият интериор на фоайето ще покаже на гостите, че в него ги очакват незабравими моменти. 

Интериорният дизайн на стаята също играе огромна роля, тъй като гостите ще прекарват голяма част от времето си в нея. Стаите обикновено се проектират в един и същи стил, но за всяка стая можем да добавим уникална мебел или декорация, за да и придадем индивидуалност.

Приятният ресторант и лоби бара са мястото, където Вашите гости да се отпуснат и да се насладят на вкусна вечеря или питие. Те трябва да са конфортни и уютни.

ИСКАТЕ ДА ПРОЕКТИРАМЕ ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН ЗА ВАШИЯ ХОТЕЛ?

Изпратете ни запитване и нашите специалисти ще изготвят най – подходящия  интериорен дизайн за Вашия хотел.

Интериор заведение

Видове интериорен дизайн хотели

При Иизготвянето на интериорен дизайн на хотел не винаги можем да дадем пълна свобода на въображението си. Всичко зависи от това дали дизайнът ще е за самостоятелен хотел или такъв, който е част от хотелска верига, дали ще правим просто редизайн. 

  • Интериорен дизайн за вериги хотели – Трябва да се придържаме  стриктно към стила на съответната верига. Ако е умесно можем да добавим декоративни елементи, които да придадат известна индивидуалност.  
  • Интериорен дизайн на самостоятелни хотели – Изготвя се индивидуален проект, който да отразява желанията на собственика, най – новите тенденции в индустрията и т.н.
  • Редизайн – Частично или цялостно обновление на интериора на вече съществуващ хотел.  

Цветово решение

Избор на подходящи цветове

Обикновено хората възприемат цветвете по сходен начин. В зависимост от тяхната наситеност и нюанс, те могат драстично да променят настроението в помещението. Например светлите цветове се възприемат като по-ефирни и внасят светлина в пространството. Тъмните цветове пък, създават тежка и интимна атмосфера. 

  • Жълтия цвят символизира слънцето и оптимизма. Затова и жълт акцент в текстила или аксесоарите ще оживи помещението. Често този цвят е използван в общите части хотела или ресторанта в него, за да се стимулира комуникацията между клиентите.  
  • Някои от нюансите на лилавато, като например лавандулата, са сред най-релаксиращите и в същото време тонизиращи цветове. Много са подходящи за спа хотели.
  • Синьото е един от най-универсалните цветове за хотелска стая, тъй като обикновено се свързва със спокойствието.  
  • Червеното е тежък и силно въздействащ цвят, но същевременно стимулиращ и запомнящ се. Ако се използва за хотелската стая, е добре да бъде съчетан с по – неутрални акценти за баланс. Предимно се използва за ресторанти в хотела, конферентни зали и общи части.

Проекти

Интериорните проекти,
с които се гордеем

Ако все още се колебаете дали да ни поверите изпълнението на своя проект, разгледайте дизайните, които вече сме създали за нашите клиенти.