ОФИС ИНТЕРИОР ЗА ПО - ПРОДУКТИВНИ СЛУЖИТЕЛИ

Все повече собственици на компании си дават сметка колко е важен интериорният дизайн на техния офис за успеха на компанията и как комфортът в офиса повлиява на емоционалното състояние и повишава продуктивността  на служителите, както и имиджа на компанията. В тази статия ще споменем някои от най – важните детайли в интериорния дизайн на офиса.  

Разпределение

Ако помещението позволява е добре да създадем отделни пространства за съвместна и самостоятелна работа. В много компании офисът се нуждае от места, където екипите могат да се съберат и да работят заедно. По този начин те обменят идеи, могат да разработят по – ефективни кампании, по – добри продукти и концепции, които надхвърлят очакванията на клиентите.

За да успеят служителите да се съсредоточат върху своите индивидуални роли и задачи, за да усъвършенстват идеите и да ги реализират, те имат нужда от тихо и спокойно място. 

Ако офисът Ви разполага с тези два типа работни пространства, екипът Ви ще успее да развие и покаже пълния си потенциал. 

Удобни мебели

Изключително важен за повишаване на производителността се оказва и изборът на удобни мебели. Изследвания показват, че близо 40% от служителите биха искали да имат по-удобни мебели в работните си пространства. Удобните мебели помагат на хората да отпуснат тялото си, за да могат да мислят ясно и да се концентрират по – добре върху задачите си.

Естествена светлина

Повече от една четвърт от служителите казват, че искат по-добро осветление на работните си места. Флуоресцентните светлини в повечето офиси създават некомфортни пространства. Освен това може да доведе до главоболие, мигрена и хронични състояния. Редица изследвания показват, че достъпът до естествена светлина прави служителите по-продуктивни. Вашите служители ще се справят по-добре със задълженията и предизвикателствата, когато не страдат от напрежение на очите, сънливост или главоболие.

Цвят

Белите стени обикновено не вдъхновяват за велики идеи. За повече настроение в офиса може да се добави цветен акцент в наситен нюанс. Например някоя от стените може да се боядиса в ярък цвят, да се залепи декоративен тапет или дори да се нарисува нещо. За да се открои тази стена е препоръчително да не я скриваме зад множество мебели.  

 Живи растения

За да направите служителите още по-продуктивни и креативни, осигурете им достъп до природата. Например гледка към дървета, цветя, езера. Същият ще бъде ефектът и ако поставите повече растения в офиса. Има достатъчно видове растения, които виреят на тъмно и не са претенциозни за отглеждане. 

Малките детайли

Внесете характер в интериора! Снимки от забавни моменти на екипа, мотивиращи фрази в рамки, стена или дъска, върху която всеки може да пише, рисува, залепва стикери. По този начин ще придадете индивидуалност на офиса и ще накарате служителите си да се чувстват като част от Вашата компания.

 Релакс 

Особено освежаващо за служителите действа и възможността да прекарат няколко минути в почивка на място, различно от работния стол. Ако пространството позволява, в интериора на офиса може да се предвиди и кът за релакс и различни игри като тенис на маса, джаги, мини голф, компютърни игри.  Не забравяйте, че щастливите служители са по- продуктивни.

Ако имате нужда от специалист, които да Ви помогне да създадете по -добра офис среда за своите служители, не се колебайте да ни пишете.