5 неща, с които не бива да се прави компромис в интериора на дома

Известно е, че интериорният дизайн има способността да влияе на сетивата и настроението. Затова трябва да подходим внимателно към всеки детайл в интериора на своя дом. Вижте кои са петте ключови аспекта от интериора на дома, с които не бива да правим никакъв компромис.

1. Функционалност

Основната задача на функционалното разпределение е да постигне оптимална организация на пространствата в жилището, като разпределя различни функционални зони – зона релакс, хранене, спане, забавление и т.н. Домът трябва да е не само красив, а и удобен. Интериорният дизайнер може да Ви помогне за оптимално разпределение на зоните, както и при избора на подходящи цветове, мебели и декорация за всяка от тях.

2. Подова настилка

Настилката в едно жилище обикновено рядко се сменя, дори при по – големи ремонти, тъй като подмяната ѝ е трудоемка, а и често доста скъпа. Затова трябва да се подходи внимателно при избора на подходяща настилка за всяко едно помещение. Типът настилка (мокет, ламинат, паркет, плочки), както и цветовата ѝ гама оказват огромно влияние на цялостния интериор на дома.

3. Интериорни врати

Вратите в жилището също се сменят рядко,затова си струва да инвестираме в качествени такива. В зависимост от интериора на дома, можем да избираме между врати в различни цветове, стъкла и орнаменти по тях.

 

4. Осветление

С правилно фокусирано осветление можем да променим изцяло визията на интериора като придадем усещане за повече пространство или уют на стаята. Важно е да се изгради осветителна система, съобразена с функционалните характеристики на всяко едно помещение. Трябва да се определят точките на осветление в цялото жилище и да се създаде необходимата за тях ел инсталация. Желателно е тези решения да бъдат взети в началото, за да могат да се направят своевременно, дори още на етап строителство. 

 

5. Кухня

Кухнята е основно функционално помещение в дома. Важно е да заложим на качествени мивки, печки, шкафове и плотове, тъй като ремонт на кухнята също се прави рядко. Това е инвестиция с дългосрочен характер в комфорта на дома.

Това са пет от нещата в интериора, с които не бива да правим компромис, когато създаваме интериорен проект. Правилният им подбор ще създаде усещане за уют и ще ни помогне да превърнем жилището в дом. Ако имате нужда от помощта на професионалист при проектирането на интериор за своя дом, не се колебайте да НИ ПИШЕТЕ